woensdag, juni 28, 2006

Walnoot koek of alles wat je van een koek wil

In het boek heet het walnoot-kaneelblondies. Maar over knullige namen gesproken....

Niettemin, voor mij is dit ongeveer de lekkerste koek die ik gebakken heb. Een plaatje heb ik nog niet, maar dat komt nog wel.
Het recept:

Ingrediƫnten:

115 gr boter + extra voor invetten
225 g rietsuiker
1 ei en 1 eidooier (maar ik doe gewoon 2 niet al te grote eieren)
140 gr. zelfrijzend bakmeel
1 tl kaneelpoeder
85 gr walnoten grof gehakt

Vierkante taartvorm van 18 cm bij 18 cm. Of een andere niet te grote vorm. Bekleed de vorm met bakpapier.

· Doe boter en suiker in een steelpan en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel nog even op het vuur staan. Het kan wat bubbelen, maar het mag niet koken.
· Laat de massa daarna ongeveer 10 minuten afkoelen.
· Roer de eieren erdoor.
· Zeef het bakmeel en de kaneel erboven, voeg de noten toe en roer alles snel tot een beslag.
· Schenk het beslag in de taartvorm en bak de koek 20-25 minuten in de oven op 175 graden oj hete lucht iets minder warm, tot hij in het midden terugveert en een in de koek gestoken metalen pen er weer schoon uitkomt.

Laat de koek even afkoelen, haal hem uit de vorm, laat hem afkoelen voordat je hem in stukje snijdt.

Voor het weekend had ik twee van die koeken. Alles keer twee, maar drie grote eieren. Ik ben altijd van de ongeveer, dus je hoeft je niet al te streng te houden aan de hoeveelheden. Volgens mij mag 150 gr bloem ook.