dinsdag, december 05, 2006

Pasta met vissaus


Ik moest me even over de visbouillonblokjes heenzetten maar uiteindelijk smaakte het heel goed.


Ingrediƫnten
25 g boter
25 g bloem
250 ml melk
1 visbouillontablet
1 teentjes knoflook, gepeld
1 kleine ui, fijngesnipperd
300 g kabeljauwfilet (diepvries), in blokjes
1 bakje roze garnalen (125 g)
klein scheutje slagroom
3 eetlepels dille (vers of diepvries), fijngehakt

Bereiden
IIn pan met dikke bodem boter laten smelten. Fijngesnipperde ui een beetje zacht fruiten. Bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 min. zachtjes bakken, zonder dat het gaat kleuren. Al roerend eenderde van melk erbij schenken en blijven roeren tot dikke gebonden saus ontstaat. Scheut voor scheut rest van melk toevoegen om saus te verdunnen. Blijven roeren tot saus mooi glad is. Bouillontablet boven saus verkruimelen en knoflook erboven uitpersen. Kabeljauw en garnalen erdoor roeren en saus nog 10 min. zachtjes verwarmen, tot kabeljauw gaar is en uit elkaar valt. Slagroom erdoor roeren en geheel nog even goed doorwarmen. Dille erdoor roeren. Lekker met broccoli en pasta.

Kabeljauw met tomaat en geitenkaas



Albert Heijn heeft elke week een topkok recept in de aanbieding en ik als 'topkok' moet dat natuurlijk uitproberen. Op de Allerhande site staat het originele recept, maar ik heb het meteen maar een beetje simpeler gemaakt.

Nodig:
400 gr. kabeljauwfilet
1 pak gezeefde tomaten
150 gr. zachte geitenkaas
4 grote plakken rauwe ham
300 gr. spinazie
olijfolie
1 teentje knoflook in plakjes
6 eetlepels balsamicoazijn
2-3 eetlepels suiker
1-2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en leg er blaadjes spinazie op.
Schenk ongeveer 100 ml. tomaten in een bord en prak er de helft van de geitenkaas doorheen.
Snijd de vis in vier gelijke stukken. Bestrijk ze met het tomaten-kaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.
Bak de vispakketjes in een koekenpan lichtbruin en bak ze daarna nog ongeveer 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de schijfjes knoflook daarin lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ongeveer 5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een schaal de rest van de spinazie met de geitenkaas, de ingekookte azijn en de pijnboompitten.

Lekker met aardappelpuree en ook gewone sla of geroerbakte spinazie. Oh en bij mij zag het er natuurlijk niet zo netjes uit, maar het smaakte erg goed. Ook met het balsamico/knoflooksausje.