zaterdag, april 28, 2007

Bietjes

Omdat we in de moestuin bietjes hebben staan en ik niet van bietjes houd. Tenminste niet die uit een potje en niet zoals mijn moeder het maakte, ben ik op zoek naar bieten recepten. Hier is er een die ik wel wil uitproberen.

Bietjes gemarineerd in zuur en knoflook.
De beste man beschrijft:
Ik had twee bosjes met in totaal 6 verse bieten. Loof eraf gehaald en een half uurtje zacht gekookt, net onder water met wat zout.Ondertussen een marinade gemaakt van een uitgeperste citroen, een flinke scheut goede rode wijnazijn, drie grote geperste knoflooktenen, een bosje gehakte peterselie en wat versgemalen peper. Toen de bietjes net gaar waren snel het velletje eraf gehaald en in blokjes gesneden. Blokjes biet door de marinade gemengd en een paar uur laten staan, met steeds even omscheppen. Opeten: Zoet! Zuur! Knoflook! Aroma! Echt Superlekker!

Nou dat lijkt me we wat als mijn bietjes groot zijn....

Lien, leuke kookvriendin

Toen ik laatst een beetje aan het googlen was over cakejes. Je moet toch wat doen in het leven, kwam ik op de weblog van ene Lien: http://notitievanlien.blogspot.com Ik vind het een leuke site. Zou willen dat die van mij ook zo mooi was.

Hoe dan ook, ga ik die cakejes met aardbeien erin een keer proberen, de zalmsalade niet, dat lijkt me een gedrocht.

vrijdag, april 20, 2007

Mijn nieuwe strijkplankhoes


Mijn derde nieuwe strijkplankhoes in bijna 12 jaar. Dat betekent ongeveer zes jaar per hoes.

Maar in weblogdesign. Nooit kwamen zij meer gekreukeld in het openbaar

donderdag, april 19, 2007

Kruidentuin op de schop

Twee foto's van voor

Wat ooit begon als een kruidentuin was een uitgegroeide rozemarijn en wat rare aarbeienplanten geworden. Aan alle kanten was de fut eruit. Dus vandaag ben ik even serieus aan het graven en planten gegaan. Minder is dat mijn buurvrouw zevenblad in de tuin heeft en bij mij komt het ook door de schutting heen. En aangezien het mijn buurvrouw niet veel kan schelen probeer ik het dan maar aan mijn kant te wieden.

en na....
Er staan verschillende soorten tijm, salie, rozemarijn. bieslook, gescheurde aarbeienplantjes (11 stuks), platte peterselie (kwam uit een pot van vorig jaar, hoop dat hij het nog gaat doen). En vooralsnog geen zevenblad.
In de pot staat munt, maar dat mag de tuin niet in ivm woekerpraktijken.




Bijna alles staat in bloei

Bijna alles staat in bloei: de gieser wilderman, de Elstar. De goudreinet laat het dit jaar afweten, die heeft zich vorig jaar een beetje teveel uitgesloofd.



























Esther heeft een heleboel foto's gemaakt van de tuin, wat er in bloei staat, hoe het groeit en met voeten, hihi







zondag, april 15, 2007

Lukas en Ewout (3)




Ontzettend mooi weer dit weekend, dus zwembadje opgeblazen, de regenslang aan, zoals Lukas hem noemt.






Zaterdag zijn we met zijn allen naar Bart Smit geweest. De jongens hebben een hotwheels raceauto uitgekozen, om samen met de racebaan te spelen. Dat Lukas hem mee naar huis mag nemen was helemaal fantastisch.





's Middags een fruitsalade gemaakt. Enorme bak met banaan, appel, kiwi een aardbeien. Vier vorken erbij en die meiden en Tom aanvallen. "Ja", zegt Nienke, "wij zijn bunkers." Ik zeg:" hoho. Nu mag eerst Lukas bijeten, anders heeft hij alleen maar appel."

's Avonds pannenkoeken gebakken. Voor het eerst eten waarvan Lukas echt erg veel heeft gegeten. Slapen gaat heel goed, hij heeft eigenlijk niet echt heimwee, maar toen ik vanochtend met hem de foto's uit Amerika zat te kijken met papa en mama erop zei hij dat hij toch wel zin had om naar huis te gaan.

Vanochtend naar de kerk geweest. Ging goed, maar Lukas vond de bijbelklas niet zo leuk. En Tom vond het niet zo leuk dat Lukas naar de bijbelklas ging met Nienke, dus misschien hadden ze gewoon naar de creche moeten gaan.

vrijdag, april 13, 2007

Lukas en Ewout (2)




Lukas twijfelt een beetje aan mijn vermogens om Ewout in bad te doen. Hij zegt dan: "Jeane, als Ewout te lang in het water zit, wordt het water koud en dan wordt Ewout koud en dan wordt hij een ijsklomp." Ik denk dat het wel meeviel. Ewout had erg veel spetterplezier in de grote emmer. Beetje badolie erbij tegen de droge huid. Prima zo.






Toen ik gisteren de was buiten ophing, het is mooi weer, dus dat is zo droog, vertelde Lukas dat zijn mama een apparaat heeft, het lijkt op een wasmachine, en daar stop je dan je kleren in als ze nog nat zijn en dan wordt het vanzelf droog. Zo'n apparaat heb ik ook Lukas, maar dit gaat ook heel snel en is lekker fris (en alle milieuargumenten, maar die heb ik maar achterwege gelaten). Ik geloof niet dat hij het helemaal begrijpt, maar hij kon zijn pyjama weer aan.

Ik had namelijk een beker limonade over zijn pyjama gegooid, per ongeluk natuurlijk en dat was voor Lukas best erg. Een pyjama van Tom, zelfs de nieuwe, is natuurlijk nooit zo mooi als zijn vliegtuigpyjama.

woensdag, april 11, 2007

Lukas en Ewout (1)

Onze twee mooiste neefjes logeren een week bij ons, Lukas en Ewout. Vijf kinderen is een behoorlijk gereformeerd aantal. Maar wat zal ik zeggen: je bent gereformeerd of niet.
Alles gaat goed: Lukas heeft het liefst vlokken op zijn brood, maar probeert ook weleens iets anders. Ewout was niet zo lekker: hij dronk gisteren zijn melk niet zo goed en maakte verschrikkelijke poepbroeken die ontzettend stonken.
Hij sliep ook niet goed door. Maar ok, als je overdag niet genoeg eet, dan heb je 's nachts honger, dus een fles erin en weer slapen.
Vanochtend dronk hij wel goed zijn fles en had ook weer een gewone poepbroek. Hij eet ook weer veel beter. Er zitten ook tanden aan te komen. Ewout brabbelt de hele dag door en speelt heel lief. (ik voel me nu net een oppasmoeder die het dagboekje bijwerkt)

Tom en Lukas hebben net cakejes gebakken. Die gaan ze ook nog versieren. Anne heeft met Lukas een aftelkalender gemaakt.

Het is een beetje jammer dat Nienke ziek is. Daardoor zijn we iets minder flexibel dan dat we anders waren ;)

donderdag, april 05, 2007

Tyrkisk Peber

Fantastisch heet snoepje uit Finland. Zou willenn dat ze het hier verkochten. Ze hebben Tyrkisk Peber in veel verschillende smaken. Hou het meest van sterkte 3, 4 is een beetje teveel van het goede, Hoewel, je doet wel langer met zo'n zakje. Het is fysiek niet mogelijk om het in een keer leeg te eten.

http://www.fazermakeiset.fi/user/default.asp?site=2

Er zit ook een spelletje bij, waarbij je een beer snoepjes moet laten eten. Maar daar ben ik te dom voor.