woensdag, oktober 31, 2007

Trouwplannen van de blauwe olifant

Tom is verliefd, ernstig verliefd. Een gesprekje:
Tom: Mama, als ik later vader ben, zijn de meiden dan de moeders.
Ik: Nou, als jij later vader bent, zijn de meiden misschien wel moeder, maar niet jouw moeder. Jij zoekt een ander meisje die jouw moeder is. He Tom, weet je al iemand met wie je wil trouwen.
Tom: (grote glimlach): Jaha. Met Esther
Ik: Esther?
Tom: Ja, Esther van Wieren. Zwijmel, zwijmel.

En als dit blonde geval op de wc zit en roept voor de billenafveegservice, roept hij: groene dinosaurus, groene dinosaurus. Tja en ik antwoord natuurlijk met: kom er aan paarse zeekoe of blauwe olifant.

maandag, oktober 22, 2007

Terug van weggeweest of hoe de PABO mijn leven beheerst

Ai,
Vanaf nu geen leuk geklets, maar stukjes zonder spel- en stijlfouten. De PABO beheerst mijn leven bijna helemaal. De eerste weken in september waren stressvol, letterlijk wakker liggen en bedolven worden onder stapels A-viertjes.
Stage lopen in een klas waar je niet alleen de leuke juf bent, maar ook orde moet leren houden. Opdrachten en lesbeschrijvingsformulieren maken. Bevallingen gaan bij mij in over het algemeen sneller en gemakkelijker. Maar het is leuk. Het lijkt een beetje op een uit de hand gelopen hobby. Vandaag een les gegeven over de ontdekking van het graf van Toet door Howard Carter. In de voorbereiding gestuit op de originele dagboekfragmenten. Een mooi verhaal vertelt en nog een leuke opdracht erachteraan. Kinderen enthousiast en ik enthousiast.
De komende week ga ik een rekenles voorbereiden en een aardrijkskundeles over de leefomgeving van Egypte. Daarna aan de lampionnen, waar ik deze week ook al naar ga kijken. Ja het wordt druk, maar leuk.