woensdag, oktober 31, 2007
Trouwplannen van de blauwe olifant
Tom: Mama, als ik later vader ben, zijn de meiden dan de moeders.
Ik: Nou, als jij later vader bent, zijn de meiden misschien wel moeder, maar niet jouw moeder. Jij zoekt een ander meisje die jouw moeder is. He Tom, weet je al iemand met wie je wil trouwen.
Tom: (grote glimlach): Jaha. Met Esther
Ik: Esther?
Tom: Ja, Esther van Wieren. Zwijmel, zwijmel.
En als dit blonde geval op de wc zit en roept voor de billenafveegservice, roept hij: groene dinosaurus, groene dinosaurus. Tja en ik antwoord natuurlijk met: kom er aan paarse zeekoe of blauwe olifant.
maandag, oktober 22, 2007
Terug van weggeweest of hoe de PABO mijn leven beheerst
Vanaf nu geen leuk geklets, maar stukjes zonder spel- en stijlfouten. De PABO beheerst mijn leven bijna helemaal. De eerste weken in september waren stressvol, letterlijk wakker liggen en bedolven worden onder stapels A-viertjes.
Stage lopen in een klas waar je niet alleen de leuke juf bent, maar ook orde moet leren houden. Opdrachten en lesbeschrijvingsformulieren maken. Bevallingen gaan bij mij in over het algemeen sneller en gemakkelijker. Maar het is leuk. Het lijkt een beetje op een uit de hand gelopen hobby. Vandaag een les gegeven over de ontdekking van het graf van Toet door Howard Carter. In de voorbereiding gestuit op de originele dagboekfragmenten. Een mooi verhaal vertelt en nog een leuke opdracht erachteraan. Kinderen enthousiast en ik enthousiast.
De komende week ga ik een rekenles voorbereiden en een aardrijkskundeles over de leefomgeving van Egypte. Daarna aan de lampionnen, waar ik deze week ook al naar ga kijken. Ja het wordt druk, maar leuk.
dinsdag, juli 03, 2007
Vakantie
Vakantie
Ik las op de site van een vriend dat hij de komende zeven weken vakantie had en niet goed wist wat hij er mee moest. Zeven weken is te lang om tot rust te komen, schreef hij.
Ik heb de komende zes weken ook vakantie. Of liever gezegd, de kinderen en ik dus ook want als zij nergens naar toe hoeven dan ik ook niet en dat is vakantie. Ik heb dringend vakantie nodig, want dit is mijn laatste vakantie als huisvrouw. In september start ik met een cursus PABO en daarna moet ik nog 30 jaar pensioen opbouwen.
Deze vakantie wil ik graag nuttig besteden. Ik ga daarom de komende drie weken:
De keuken schoonmaken (ook de kastjes van binnen)
De vloer in de olie zetten
De tuin opruimen
De schuur schoonmaken en ook vegen
Oefenen voor de rekentoets
Oefenen in ontleden
En mijn gewone werk: wassen, koken, tosti’s bakken, strijken, vredesbesprekingen met kinderen hebben, etc
Daarna gaan we kamperen.
Mark, je mag me best komen helpen als je niets te doen hebt.
dinsdag, juni 26, 2007
Bietenavontuur (2)
Ingrediƫnten:
750 gr vastkokende aardappel gekookt en in blokjes gesneden (warm)
500 gr bietjes gekookt gepeld en in blokjes gesneden (warm)
5 augurken in blokjes evt. wat kappertjes
2 appels in blokjes gesneden
2 hard gekookte eieren
1 rode ui fijngesnipperd
mayonaise
yoghurt
zout
peper
kerry
scheutje wijnazijn
tomatenketchup
Meng de aardappel, bietjes appel, ui, augurk door elkaar maak een saus van mayonaise, peper, zout, puntje suike, kerrie, tomatenketchup en augurkenvocht (zoetzuur meng dit door de salade laat de salade afkoelen leg wat sla op een bord plaats, leg daarop de salade. Garneren met evt. ei of haring.
donderdag, juni 21, 2007
Bietenavontuur 1
donderdag, juni 14, 2007
Courgettebrood
- 1 ui
- 75 gr. ontbijtspek
- wat olie
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- 200 gr. grof geraspte courgette
- 2 theelepels versgehakte tijmblaadjes
- 100 gr. geraspte kaas
- 1 ei
- een scheutje melk
- zout en peper naar smaak
zondag, juni 03, 2007
pasta met asperges en zalm-peterseliesaus
Maar de asperges wilde ik ook niet weggooien, dat is pas echt jammer, dus....
500 gr witte asperges, geschild en in water met wat zout gekookt
ondertussen de saus
een halve rode ui fijn gesnipperd
de ui in ongeveer 30 gr. boter glazig gebakken (niet bruin laten worden), een eetlepel bloem erbij (ook 30 gr. of zo) er een roux van geroerd en daarna een witte saus gemaakt met melk en een half visbouillonblokje erboven verkruimeld.
Daarna in de saus:
110 gr. gerookte zalm in stukjes
platte peterselie (fijn gehakt ongeveer twee eetlepels)
wat citroensap
een flinke mespunt mosterd
pasta erbij gekookt
Kan op de kaart...