Je kunt het natuurlijk niet maken iets nieuws te koken en dat het niet smaakt, dus voorgaande recept heb ik eerst thuis getest in de vegetarische versie waarvan Esther zei: Wij vinden het niets, maar jij vindt het lekker, dus het zal wel goed zijn.
Voor vier personen:
1 ui, 1 teen knoflook en 1 rode paprika
1/2 theelepel gedroogde chilipepers
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
150 gr rode linzen
1 blik tomatenblokjes
4 dl. water
1 blik kidneybonen
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel cacao
Bak de uien, knoflook en paprika tot ze zacht zijn. Roer er de chili, koriander, komijn doorheen. Voeg de linzen erbij en roer nog eens.
Doe de tomatenblokjes, het water, kidneybonen, ketchup en tomatenpuree erbij, strooi de cacao erover en breng de hele handel aan de kook. Laat ongeveer 45 minuten sudderen.
Als het mengsel te vochtig is, laat dan wat vocht verdampen.
Voor de broodlaag gebruik je de helft van mijn vorige recept. In 25 minuten op 200 graden is hij klaar. Ook lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten