Deeg voor pizzabodems is volgens mij gewoon brooddeeg. Ik doe niet aan de rare Koopmans pakken; je kunt het toch net zo makkelijk zelf maken.
Voor twee bakplaten:
500 gr bloem (ik gooi ook weleens bloem en volkorenmeel door elkaar)
10 gr. droge gist (een eetlepel)
10 gr. zout
15 gr. suiker
300 ml. warm water
een beetje olijfolie.
Meng de droge ingredienten door elkaar. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar het water in. Daarna goed mengen en kneden. Ik begin eigenlijk altijd met de deeghaken van de mixer en als het dan een mooi deeg wordt, kneed ik met de hand nog goed na. Dan wordt het niet zo'n vieze boel.
Als je een mooi elastisch deeg hebt, doe je het terug in de kom. Een beetje inwrijven met olijfolie en een poosje op een warme plek laten rijzen.
Ondertussen de spullen voor op de pizza snijden en klaarzetten.
Als het deeg gerezen is dan rol je het deeg uit tot grote lappen en maak je er pizza van. In de oven zo warm mogelijk en niet te lang.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten