Zuurkool in grote hoeveelheden 10 pers.
4 kg kruimige aardappels
1,5 kg zuurkool
3 grote worsten
3 dubbelpakjes mager spek
3 bananen
6 appels
1 zakje rozijnen
2 uien
1 zakje geraspte kaas
3 ovenschalen
Eerst de aardappels geschild en gaar gekookt. Daarna met zout, peper, melk en wat boter en een restje slagroom er puree van gestampt
Ondertussen de spekjes in een grote koekenpan uitgebakken
In een andere koekenpan de uien gesnippert en zacht gebakken.
Een deel van de spek, ongeveer 2 dubbele pakjes bij de uien gedaan. Dat mengsel in een laagje in de ovenschaal gedaan.
Ondertussen de zuurkool in een andere pan even gekookt. Niet te lang anders gaan de vitaminen weg. Over het laagje spek de helft van de zuurkool leggen. Daaroverheen ongeveen 3 geschilde en in partjes gesneden goudreinetten en de helft van een zakje gewassen rozijnen.
Daaroverheen een laag aardappelpuree. En last but not least: over de aardappelpuree wordt in kleine plakjes gesneden. Daaroverheen wat geraspte kaas en dan in de oven tot het heel heet is.
De rest van de zuurkool door het restant aardappelpuree. Daar doorheen de banaan, appel in stukjes en rozijnen. In een ovenschaal, weer wordt eroverheen en het restje spekjes en ook in de oven.
Veel heet eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten