zondag, mei 06, 2007

Hartige taarten met zalm en restverwerking

Hartige taarten zijn voor mij vaak restverwerking, maar deze week kwam mijn vriendin met kinderen eten en heb ik iets meer mijn best gedaan dan gewoonlijk.

Voor twee niet al te grote taarten van ongeveer een doorsnee van 22 cm:

· 450 gr. Bladerdeeg (1 diepvriespakje van 10 blaadjes)
· 4 eieren
· 125 ml crème fraiche
· 100 gr. geraspte oude kaas
· zout en peper

· 100 gr gerookte zalm in stukjes
· 3 grote tomaten in stukjes, alle natte pitjes eruit
· 2 grote stengels bosui in ringetjes

· 100 gr. bakbacon in stukjes
· champignons
· bosui in ringetjes
· (en verder natuurlijk alle half vergane paprika’s, courgettes, uien, broccoli, etc die nog in de koelkast ligt te wachten )

Bak de bacon met groenten een beetje aan. Het hoeft niet compleet gaar, want gaat nog een tijd de oven in, maar bacon moet wel even uitgebakken.

Meng de zalm met tomaten en bosui in een kom

Kluts de eieren met crème fraiche en geraspte kaas en voeg naar smaak zout en peper toe.

Rol twee keer vijf plakjes bladerdeeg uit tot twee grote lappen waar je een taartvorm mee kunt bekleden. De de bladerdeeg in twee taartvormen, in de ene doe je het zalmmengsel, in de andere het groente/bacon mengsel. Verdeel het eiermengsel en zet in een oven van 200 graden ongeveer 45 minuten tot de taarten mooi bruin en gaar zijn.

Je kunt je taart nog oppeppen met bieslook door het eimengsel, geitenkaas, pijnboompitten... Of zoals op de foto, lekker asperges erop, die had ik eerst apart gekookt. Zoals ik al schreef: restverwerking.
Ook handig. Als twee taartvormen niet naast elkaar passen, dan passen twee siliconen vormen wel. Je taart is dan natuurlijk niet helemaal rond ;)

Voor alle zeurpieten onder de twaalf was er patat.

Geen opmerkingen: