Ingredienten
- een gewone pompoen en een flespompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- gemalen koriander, cayennepeper, olijfolie
- een blikje tomatenpuree (groot)
- twee bouillonblokjes
- naar keuze creme fraiche en verse koriander of misschien platte peterselie.
Fase 1
Een gewone (hokkaido) pompoen in parten gesneden, ingesmeerd met koriander, een teen uitgeperste knoflook en cayennepeper heb ik een uur in de oven gezet om te roosteren.
Fase 2
In de pan een ui gefruit. Een geschilde flespompoen in stukjes gesneden en geschild (jaap in mijn vinger). In de pan met een blikje tomatenpuree en een liter of wat water met twee bouillonblokjes. Ongeveer een half uur laten koken.
Daarna de pompoen uit de oven ontdaan van zijn schilletje en gepureerd met wat dunne soep uit de pan. Daarna de soep met stukjes gepureerd en alles bij elkaar gedaan. Nog een beetje verdund met water en peper voor de smaak.
Ik kan me voorstellen dat het lekker is om er creme fraiche bij te doen, maar dat had ik niet en ook geen verse koriander. Ik had wel Mascarpone/Gorgonzola kaas en hoewel een beetje sterk van smaak, vond ik het wel lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten