- 500 gr. zelfrijzend bakmeel
- 500 ml melk
- een beetje zout
- 3 eieren
- een appel in stukjes
- rozijnen
vrijdag, januari 22, 2010
Poffert
woensdag, januari 06, 2010
Sneeuw, sneeuw en mijn nieuwe fototoestel...
vrijdag, december 25, 2009
Superkerstkitschcake met rum rozijnen

- 250 gr. boter
- 250 gr. bruine basterd suiker
- 4 grote eieren
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 35 gr. koekkruiden
- snufje zout
- (optioneel: rozijnen die een dag in de rum hebben geweekt afgedekt, anders verdampt de rum).
- 250 gr. poedersuiker
- 1 eiwit
- versiersel



zondag, november 29, 2009
Teitur Confessions
http://www.youtube.com/watch?v=MAT_mgELWq8
zondag, november 22, 2009
Utrecht

zondag, november 15, 2009
Twee fasen-pompoensoep
Ingredienten
- een gewone pompoen en een flespompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- gemalen koriander, cayennepeper, olijfolie
- een blikje tomatenpuree (groot)
- twee bouillonblokjes
- naar keuze creme fraiche en verse koriander of misschien platte peterselie.
Fase 1
Een gewone (hokkaido) pompoen in parten gesneden, ingesmeerd met koriander, een teen uitgeperste knoflook en cayennepeper heb ik een uur in de oven gezet om te roosteren.
Fase 2
In de pan een ui gefruit. Een geschilde flespompoen in stukjes gesneden en geschild (jaap in mijn vinger). In de pan met een blikje tomatenpuree en een liter of wat water met twee bouillonblokjes. Ongeveer een half uur laten koken.
Daarna de pompoen uit de oven ontdaan van zijn schilletje en gepureerd met wat dunne soep uit de pan. Daarna de soep met stukjes gepureerd en alles bij elkaar gedaan. Nog een beetje verdund met water en peper voor de smaak.
Ik kan me voorstellen dat het lekker is om er creme fraiche bij te doen, maar dat had ik niet en ook geen verse koriander. Ik had wel Mascarpone/Gorgonzola kaas en hoewel een beetje sterk van smaak, vond ik het wel lekker.
donderdag, november 12, 2009
Sint Maarten


