maandag, augustus 30, 2010

Gehaakte deken van sokkenwol


Het was even werk, maar hij is af: mijn gehaakte deken. Ik ben vorig jaar september begonnen met het haken van vierkantjes (granny's van twaalf rondes). De sokkenwol kocht ik bij Schouten in Hoorn in de aanbieding uit de bak, aangevuld met andere kleuren van Drops. Het plan was om 81 vierkantjes te haken, maar in het voorjaar besloot ik dat 64 genoeg was. Een vierkantje haken is natuurlijk verstand op nul en ondertussen Silent Witness kijken. Zweedse Wallanders zijn moeilijker, omdat ik dan de ondertiteling beter moet lezen om het plot te begrijpen.
Omdat alleen haken een beetje saai is heb ik ondertussen ook een entrelac sjaal gebreid.

De deken weegt 1,6 kg, dus zitten er 32 bolletjes wol in. Het is dus niet echt een goedkoop, maar omdat ik de wol telkens stukje bij beetje heb gekocht, deed het niet echt pijn.

In de meivakantie was ik bijna klaar met haken en heb ik in Normandie alle vierkantjes op het gras uitgespreid en een foto gemaakt. Toen alles aan elkaar zat, heb ik nog een leuk sierrandje gehaakt. Ik denk dat hij behoorlijk VT-wonen-proof is en lekker warm voor op de bank in de winter.


Geen opmerkingen: