dinsdag, december 05, 2006

Kabeljauw met tomaat en geitenkaas



Albert Heijn heeft elke week een topkok recept in de aanbieding en ik als 'topkok' moet dat natuurlijk uitproberen. Op de Allerhande site staat het originele recept, maar ik heb het meteen maar een beetje simpeler gemaakt.

Nodig:
400 gr. kabeljauwfilet
1 pak gezeefde tomaten
150 gr. zachte geitenkaas
4 grote plakken rauwe ham
300 gr. spinazie
olijfolie
1 teentje knoflook in plakjes
6 eetlepels balsamicoazijn
2-3 eetlepels suiker
1-2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en leg er blaadjes spinazie op.
Schenk ongeveer 100 ml. tomaten in een bord en prak er de helft van de geitenkaas doorheen.
Snijd de vis in vier gelijke stukken. Bestrijk ze met het tomaten-kaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.
Bak de vispakketjes in een koekenpan lichtbruin en bak ze daarna nog ongeveer 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de schijfjes knoflook daarin lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ongeveer 5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een schaal de rest van de spinazie met de geitenkaas, de ingekookte azijn en de pijnboompitten.

Lekker met aardappelpuree en ook gewone sla of geroerbakte spinazie. Oh en bij mij zag het er natuurlijk niet zo netjes uit, maar het smaakte erg goed. Ook met het balsamico/knoflooksausje.

Geen opmerkingen: