dinsdag, december 05, 2006

Pasta met vissaus


Ik moest me even over de visbouillonblokjes heenzetten maar uiteindelijk smaakte het heel goed.


Ingrediƫnten
25 g boter
25 g bloem
250 ml melk
1 visbouillontablet
1 teentjes knoflook, gepeld
1 kleine ui, fijngesnipperd
300 g kabeljauwfilet (diepvries), in blokjes
1 bakje roze garnalen (125 g)
klein scheutje slagroom
3 eetlepels dille (vers of diepvries), fijngehakt

Bereiden
IIn pan met dikke bodem boter laten smelten. Fijngesnipperde ui een beetje zacht fruiten. Bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 min. zachtjes bakken, zonder dat het gaat kleuren. Al roerend eenderde van melk erbij schenken en blijven roeren tot dikke gebonden saus ontstaat. Scheut voor scheut rest van melk toevoegen om saus te verdunnen. Blijven roeren tot saus mooi glad is. Bouillontablet boven saus verkruimelen en knoflook erboven uitpersen. Kabeljauw en garnalen erdoor roeren en saus nog 10 min. zachtjes verwarmen, tot kabeljauw gaar is en uit elkaar valt. Slagroom erdoor roeren en geheel nog even goed doorwarmen. Dille erdoor roeren. Lekker met broccoli en pasta.

Geen opmerkingen: