donderdag, juni 14, 2007

Courgettebrood

Voor een brood voor ongeveer drie volwassenen:



  • 1 ui

  • 75 gr. ontbijtspek

  • wat olie

  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel

  • 200 gr. grof geraspte courgette

  • 2 theelepels versgehakte tijmblaadjes

  • 100 gr. geraspte kaas

  • 1 ei

  • een scheutje melk

  • zout en peper naar smaak
Fruit de ui met de in reepjes gesneden ontbijtspek gaar en laat het een beetje afkoelen. Schep de courgette, tijm, ui-spekmengsel en kaas door de bloem. Doe er een losgeklopt ei en een beetje melk bij. Wat zout en peper en meng het tot een samenhangend geheel. Schep het deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat en bak het ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lekker met sla uit de tuin.

Geen opmerkingen: