zondag, juni 03, 2007

pasta met asperges en zalm-peterseliesaus

We zouden vandaag hartige taart eten, maar toch niet zo'n zin en het moet lang de oven in en de eieren leken op. Anne bracht nog twee ontdooide diepvriespizza's mee van zijn weekendje weg en dat is ook jammer om weg te gooien.

Maar de asperges wilde ik ook niet weggooien, dat is pas echt jammer, dus....

500 gr witte asperges, geschild en in water met wat zout gekookt

ondertussen de saus
een halve rode ui fijn gesnipperd
de ui in ongeveer 30 gr. boter glazig gebakken (niet bruin laten worden), een eetlepel bloem erbij (ook 30 gr. of zo) er een roux van geroerd en daarna een witte saus gemaakt met melk en een half visbouillonblokje erboven verkruimeld.
Daarna in de saus:
110 gr. gerookte zalm in stukjes
platte peterselie (fijn gehakt ongeveer twee eetlepels)
wat citroensap
een flinke mespunt mosterd

pasta erbij gekookt

Kan op de kaart...

Geen opmerkingen: