donderdag, mei 31, 2007

Mexicaanse kip met een wit sausje

Op verzoek van een vriendin heb ik een poging gedaan om mijn kiptortilla's op papier te zetten. Punt is dat ik vaak maar wat doe. Altijd moeilijk om 'op het gevoel' en 'naar smaak' te vertalen.

500 gr. kipfilet
1 grote ui
½ teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
zout naar smaak
2 eetlepels olie
groente naar smaak, bijvoorbeeld: champignons, paprika, courgette, mais.
Bloemtortilla’s (voorverpakt uit de winkel of zelfgemaakt (zie weblog))
Je kunt ook gewoon een soort mexicaanse kruidenmix gebruiken. Vaak zit daar al wel zout in, dus dat hoeft dan niet meer extra

Voorbereiden
Ui snipperen, kipfilet in stukjes snijden, knoflook in de pers of anders fijn hakken. Ui in de pan aanbakken met knoflook en kruiden, nar een paar minuten kipfilet erbij en aanbakken. Als alles een beetje gaar aan de buitenkant is kan de groente erbij. Maar je kunt ook de groente apart bakken, dan wordt het minder nat

Bereiden
In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken. Met kipgroentemengsel vullen, in de oven met een beetje kaas erover en klaar is Kees, of je vult aan tafel de gebakken tortilla’s. Ook lekker.

Witte saus voor erbij

Je kunt gewoon creme fraîche gebruiken. Heel lekker met een paprikapoeder erover voor de show, maar je kunt ook zelf wat fabriceren, bijvoorbeeld met griekse yoghurt.

2,5 dl griekse yoghurt
1 teentje knoflook (of wat minder als je de volgende dag nog met mensen wil praten)
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels witte azijn, of een beetje citroensap
½ theelepel suiker
zout en peper naar smaak

Of je neemt gewone yoghurt met een of twee lepels mayonaise. En dan een beetje citroensap erbij. En een beetje paprikapoeder of dat geniale chilipoedermengsel van de Oil en Vinegar en een beetje zout.

Je kunt het ook nog opwaarderen met wat bieslook in stukjes geknipt voor het groene accent.

Geen opmerkingen: