zondag, oktober 09, 2005

Bloemtortilla's

In het kader van het mexicaanse eten heb ik me gewaagd aan het zelf maken van bloemtortilla's. Super, echt veel lekkerder dan die voorverpakte texmex gevallen en helemaal niet verschrikkelijk veel werk.
Ik denk dat het recept dat ik heb gebruikt uit de Allerhande database ook wel met wat maismeel of zo gemaakt kan worden en dan heb je maisbloemtortilla's.

Het recept:
350 gr. bloem
75 gr. margarine
1 theelepel zout
bloem om uit te rollen
1.5 dl. warm water

Bloem en margarine vermengen. Het zout oplossen in het water. Het water door de bloem met margarine mengen en tot een glad en stevig deeg kneden. Deeg in twaalf gelijke stukken verdelen en balletjes van draaien. Balletjes een half uurtje laten rusten onder plastic folie.

Ondertussen maak je nu natuurlijk de vulling voor je tortilla's, maar daarover later meer.

Voordat je aan tafel gaat: Aanrecht met bloem bestuiven, de balletjes uitrollen tot ronde lapjes. Een koekenpan verhitten en de deeglapjes een voor een in de droge pan bakken, ongeveer 30-45 sec. totdat er bruine puntjes opkomen en ze mooi opbollen.

Heel lekker.

Geen opmerkingen: